وبلاگ ارزان مبله

اجاره آپارتمان و سوئیت مبله ارزان در تهران

تنگه و دره شیرز (لرستان)

https://arzanmoble.com/تنگه-شیرز-لرستان/

تنگه و دره شیرز لرستان

یکی از بکرترین و شگفت‌انگیزترین جاها , تنگ یا تنگه‌هایی‌ست که میلیون‌ها سال از عمرشان می‌گذرد و فرسایش و تغییرات زمین‌شناسی آن ها را به وجود آورده , درست مانند تنگه شیرز . خیلی نزدیک نیست , اما ارزشش را داراست که برای دیدنش تا لرستان برویم .با ایرانگردی سایت ارزان مبله با ما باشید.

این تنگه در کوهدشت لرستان واقع شده . فاصله کوهدشت تا خرم‌آباد ۸۶ کیلومتر است و از کوهدشت هم باید ۵۰ کیلومتر برویم تا به تنگه برسیم . اگر بخواهیم از کرمانشاه برویم , از تهران تا اول تنگه حدود ۹ ساعت یعنی ۵۹۶ کیلومتر رانندگی باید کنیم . مسیر از ساوه و همدان شروع میشود . حدود ۶ ساعت از راه را که برویم به کرمانشاه رسیده‌ایم . بعد از جیران بلاغ و هلشی می‌گذریم تا به اولیه تنگه برسیم .

مسیر راحت‌تر از اتوبان قم به اراک , بروجرد و خرم‌آباد میرسد . از خرم‌آباد می بایست خودمان را به روستاهای نامجو و اولاد قبا برسانیم . ۲ کیلومتر انتها راه خاکی‌ست . این مسیر به پارکینگی میرسد که کنار مجتمع شیلات قرار گرفته و انتها مسیر رانندگی‌ست . دیگر خودمان هستیم و منظره‌ عجیب و غریب تنگه و پای پیاده .

ارتفاع این تنگه ۵ کیلومتر است و در شرق کوه وره زرد رنگ است و شیب و بلندی دیواره‌های دره‌اش در جاهای متعدد با هم فرق داراست . مثلا نزدیک روستای گدارگه حدود ۱۰ متر بلندی داراست , البته همین‌طور که جلو برویم عمق دره به ۱۵۰ تا ۲۰۰ متر نیز میرسد . بی‌جهت نمی باشد که نام این نصیب را پرتگاه هفت رک گذاشته‌اند . فاصله‌ دیوارها نیز تغییر تحول میکند و گاهی خیلی باریک می گردد .

 

چرا بایستی اینجا را ببینیم؟

یک کدام از دیدنی‌ترین جاهای لرستان همین‌جاست . این تنگه یادگاری چندین میلیون‌ ساله‌ در رشته کوه زاگرس‌ است . شیارهای افقی دیواره‌های تنگه در بعضی جاها با تنه‌های درخت پوشانده شده و بالا را که نگاه کنیم , آسمان خیلی آبی هم دیده میشود . آن تحت نیز که دیواره‌ها به زمین می‌رسند , رودخانه جاری‌ست .

 

تنگه شیرز هم بکر است و هم تماشایی . کافی‌ست عکس‌هایش را ببینیم تا بفهمیم این دیواره‌های شیاردار با طرح‌های عجیب و غریب‌شان چقدر حیرت‌انگیزند . اما به شیرز که برسیم , صرفا دیواره‌های لبریز نقش و نگار پیش روی‌مان نیست . رودخانه , غار و درخت‌هایی که برگ‌های لطیف و میوه‌های خوشمزه دارا‌هستند , نقطه مقابل سختی این سنگ‌ها می‌باشند .

سنگ‌ دیواره‌های شیزر در دوره سوم زمین‌شناسی که مزوزوییک است , شکل گرفته‌ و فسیل نرم‌تن‌ها در بافت‌شان پیدا شده . جدا از این آثار زندگی غارنشینی در‌این ناحیه پیدا شده و ارزش باستان‌شناسی هم داراست .

اگر بتوانیم تا آخر تنگه برویم , می‌رسیم به غار پل خدا . ارتفاع این غار ۱۵۰ متر است و رودخانه‌‌ای هم وسطش جریان داراست . آب رودخانه حسابی سرد است و در بعضا جاها تا بالای زانو میاید , صحیح مانند تنگه واشی .

برای راه رفتن در آب رودخانه بایستی حتما کفش قابل قبولی پایمان باشد , زیرا سنگ‌های کف رودخانه حسابی تیزند . رودخانه‌ای که در طول مسیر پیاده‌روی مارا همراهی می کند , در نهایت به رودخانه‌ سیمره می‌ریزد که شاخه حیاتی کرخه است .

اجاره خانه مبله در تهران