هتل و رستوران نادری حافظ
کافه نادری تهران
کافه و هتل نادری نام یکی از کافههای قدیمی تهران است. کافه نادری در شرق پل حافظ در خیابان نادری (جمهوری فعلی) واقع شدهاست و هتلی بر روی آن قرار دارد.
در سال ۱۳۰۶ مهاجر ارمنی با نام «خاچیک مادیکیانس» این کافه را دایر کرد. این کافه سالها پاتوق شاعران، نویسندگان و روشنفکران بودهاست.
کافه نادری، در دههٔ سی و چهل، پاتوق روشنفکرانی مثل صادق هدایت، جلال آلاحمد، احمد فردید و سیمین دانشور، نیما یوشیج بوده و بخش زیادی از شهرت کنونی اش را از اعتبار این اشخاص وام گرفتهاست.
در قسمت تهران گردی سایت ارزان مبله امروز درباره کافه نادری که در منطقه انقلاب به سمت جمهوری قرار دارد میخواهیم توضیح کامل دهیم
اطلاعات اصلی کافه نادری تهران
کافه نادری یکی از قدیمیترین و نوستالژیکترین کافههای شهر تهران به شمار میرود. این کافه نام آشنا را میتوانید در قسمت شرقی پل حافظ و در خیابان نادری( جمهوری فعلی) ببینید. مهاجری ارمنی به نام «خاچیک مادیکیاس» در سال ۱۳۰۶ این کافه را تأسیس کرد.
این فرد، ابتدا با تأسیس شیرینیپزی که در واقع نخستین شیرینیپزی تهران بود کار خود را شروع کرد. سپس تصمیم به احداث کافه و هتلی به نام نادری بر روی این قنادی گرفت. کافه نادری برای اولین بار با عرضه غذاهای فرنگی مانند بیفتک، شاتوبریان، بیف استراگانف و نوشیدنیهای خوشطعمی چون قهوه ترک فرانسه و کافه گلاسه جای خود را در میان مردم تهران باز کرد. شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که ساختمانهای هتل و کافه نادری با الهام از معماری غربی بهخصوص کشور آلمان ساخته شدهاند. گفتنی است که در حال حاضر این کافه بهوسیله نوههای خاچیک مادیکیاس اداره میشود.
کافه نادری هنوز هم همان حال و هوای قدیمش را دارد. کاغذدیواریها و چراغهای قدیمی، صندلیهای چوبی لهستانی، لیوانهای لبپر، بشقابهای شکسته همه و همه حکایت از این موضوع دارند. کافه نادری همان کافه قدیم و بدون کوچکترین تغییری است.
حتی دکور، رومیزیها، قاشق چنگالها و ظروف غذاخوری نیز همان قدیمیهاست. حیاط بزرگ و پر از دارودرخت این کافه با حوض فیروزهای در وسط، زمانی رستوران تابستانی بوده و سن قدیمی موجود در آن، هنوز خاطرات اجرای خوانندههای مطرح آن دوران را تداعی میکند.اجاره سوئیت در تهران یک روزه
اطلاعات و بخش دسترسی کافه نادری تهران
مانند کل رستوران های تهران، کافه نادری نیز روزگاری پاتوق روشنفکران و ادیبان ایرانی بوده است. افرادی چون صادق هدایت، جلال آل احمد، احمد فردید، نیما یوشیج، سیمین دانشور، نادر پور و احمد شاملو زمانی به دور میزهای این کافه دورهم جمع میشدند. روزنامه میخواندند، بحثهای سیاسی، ادبی و هنری میکردند و مهمتر از همه تاریخ ادبی این مملکت را رقم میزدند. چه شاهکارهایی که بهوسیله این فرهیختگان در کافه نادری نوشته نشد. نکته جالب اینکه هر کدام از این افراد مشهور صندلی مخصوصی برای خود در کافه نادری داشتند که در صورت غیبتشان خالی میماند.
علیرغم فضای بسیار ساده، کافه نادری همچنان مشتریان ثابتش را دارد. افرادی که از بودن در این محیط خاطرهانگیز لذت میبرند و یا جزء نویسندگان و ادیبان قرن حاضر هستند. کافه نادری، در دو سالن مجزا با ظرفیت مجموعاٌ ۱۴۰ نفر از مهمانانش پذیرایی میکند. سالن اول مخصوص سرو قهوه، چای و دسر و سالن دوم مخصوص سرو ناهار است. گذشته از اینها، از میان غذاهای بسیار عالی و باکیفیت کافه نادری میتوان استیکهای خوشطعم با سس مخصوص، شنیسل گوشت و مرغ، زرشکپلو با مرغ و شاتوبریان را نام برد. در بخش تریا، گارسونی ارمنی قهوههایی درست میکند که عطر و بویش تا خیابان نیز میپیچد. میتوانید با پرداخت مبلغی از وی بخواهید برایتان فال قهوه هم بگیرد.
خلاصه اینکه کافه زیبای نادری ارزش یکبار رفتن و صرف زمان در فضای یادآور تهران قدیم را دارد. کافهای که میتوانید ردپای تاریخ را در آن مشاهده کنید.
دسترسی و آدرس کافه نادری انقلاب
آدرس: خیابان جمهوری، ضلع شرقی پل حافظ، نرسیده به چهارراه استامبول، پلاک ۵۲۴
شماره تماس: ۶۶۷۲۰۷۹۱ ،۶۶۷۰۱۸۷۲،۶۶۷۰۸۶۱۰- (۰۲۱)