مرقد مطهر بیبی حکیمه (گچساران)
امامزاده بیبی حکیمه
مرقد و زیارتگاه امامزاده بیبی حکیمه خاتون ( س ) دختر بلافصل امام هفتم موسیبنکاظم ( ع ) در ۸۱ کیلومتری و جنوب گچساران در ضلع شرقی روستای بیبی حکیمه از توابع و روستاهای این شهرستان , حد فاصل بندر گناوه به مرکز گچساران ( دوگنبدان ) میان تنگهای بزرگ و طولانی قرار گرفته است .
این مرقد مقدس در فضایی تقریبا دایرهای صورت قرار گرفته است که در اصل فضایی گشوده و ارگانیک بوده که در عمق کوهستانی صعب العبور و منحصربهفرد تاسیس شده است به گونهای که سقف آن به حالت ناهمواری سنگتراشی شده و دیوارههای آن با سیمان زبرهکاری شدهاست .
آرامگاه بیبی حکیمه ( س ) دقیقا در نقطه مرکزی و اواسط دایره قرار نگرفته و بیشتر در سمت شمال رفته است که در کنار این آرامگاه , قبر دیگری موجود هست که بر طبق احادیث دارای اعتبار این محل به گلگل خاتون کنیز با نجابت و دارای مسئولیت بیبی حکیمه ( س ) است .
ارتفاع طول آرامگاه بیبی حکیمه ( س ) از کف تا سقف بیشتراز ۱۰ متر و مساحت فضای بقاع افزون بر ۴۲۰ متر مربع بوده و از کف مقبره تا کف ساختمان حیاتی که به در محل ورود مقبره منتهی میشود دارنده ۱۲ پله منتهی به محل ورود راهرو و دربین دو منزلت مردانه و زنانه است .
در اطراف آرامگاه بیبی حکیمه ( س ) درب کوچکی به نام«بابالمراد» موجود هست که به احادیث مختلف محل ورود غاری بوده که بیبی حکیمه ( س ) به همراه کنیز خویش در آن پناه گرفته و از دست معاندان نهفته شده بودند .
مرقد مطهر بیبی حکیمه ( س ) دختر بلافصل امام موسی کاظم ( ع ) یکیاز پرآوازهترین و امامزادههای استان های جنوبی بوده که کلیه ساله پذیرای زائران زیاد متعددی از استان های جنوبی و کشورهای حوزه خلیج فارس و شیعهنشین اعم از کویت , بحرین , امارات , قطر و دیگر کشورهای عربی اعم از لبنان , عراق , ایالات متحده عربی و سوریه است .
اطلاعات درباره امامزاده بیبی حکیمه
حضرت بی بی حکیمه ( س ) بعداز شهید شدن غلام خویش , به همراه کنیزش , به تنگهای در این منطقه پناه می برد و در درون غاری پنهان میشود و در همانجا بر اثر بیماری جان میسپارد .
در پایان قرن سوم و اوایل قرن چهارم , مقبره این امامزاده به دست ابو محمد حسن حاکم ارجان ساخته شد و در دورههای گوناگون این فعالیت ادامه یافت . در عصر صفویه نیز این حرم متبرکه به فرمان پاد شاه عباس مرمت می شود و در سال ۱۰۹۹ بوسیله حسن علیخان زنگنه و بعداز آن عطاالله بیک تجدید بنا و تعمیر و در غایت به فرمان امیر سلطان اویس والی بهبهان نوسازی شد .با بخش ایرانگردی سایت ارزان مبله همراه باشید
در کنار آرامگاه بیبی حکیمه ( س ) , قبر دیگری موجود هست که بر پایه ی احادیث دارای اعتبار این محل مرتبط با گلگل خاتون کنیز با نجابت و دارای تعهد بیبی حکیمه ( س ) است .
تاریخچه امامزاده بیبی حکیمه
در سال ۱۲۵۷ میلادی شیروان شاه فرخ زال , مسجد و حرمی بر روی مزار شریف بنا کرد و امام زادگان را مورد تجلیل قرار اعطا کرد . از آن پس حرم مطهر محل زیارت عاشقان عترت رسول شد و خیلی از مردمان حتی تنی چند از شاهان صفوی هم به زیارت این بقاع شریف مشرف می شدند و وجود بقاع منجر رونق و رواج اسلام و تشیع بود .اجاره روزانه خانه در تهران
مردمان جمهوری آذربایجان کرامت های متعددی را به ایشان نسبت می دهند , از آن جمله , بر آورده شدن حاجت زن شاعری به اسم خورشید بانو است . او که فرزندی نداشت , به زیارت حضرت مشرف شده و نذر می نماید درصورتیکه آفریدگار به احترام این خانم فرزندی به اینجانب عطا فرماید , مسیر این آرامگاه را برای راحتی زائران هموار خواهم کرد . بعد از ۱سال , معبود به او فرزندی عطا کرد و او به نذر خویش وفا کرد و جاده مشرف به بقعه را آباد بوجود میآورد .اجاره خانه مبله در تهران
جاده ای که بوسیله خورشید بانو درست شده بود , بعداز او بوسیله فردی به نام حاج زین العابدین تقی اف , عریض تر شدهاست . او سرمایهدار نفتی صاحب و مالک نام باکو در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم بوده و به مثابه شخصیتی مذهبی و اما شاید متمولترین آذری باکو و شمال ارس , چهرهای خیر در مسایل آموزشی , انتشاراتی و سرویس ها رفاهی و ولی مذهبی از خویش نشان داده است .اجاره سوئیت در تهران یک روزه
شاهان صفوی متولیانی برای بقاع منصوب کردند و احکامی برای آن ها صادر نمودند . بعضی از شواهد نشانگر آن است که زمین های اطراف , وقف بقاع مطهر شده بود . مقبره مطهر تا سال ۱۹۳۴ میلادی پذیرای زائران عاشق فامیل نبی ( ص ) بود ولی در نهم سپتامبر ۱۹۳۴ به فرمان استالین , بقاع با دینامیت منفجر شد . حکومت کمونیسمی برای این که اثری از بقاع مطهر باقی نماند