عمارت هشت بهشت اصفهان
عمارت هشت بهشت اصفهان
عمارت هشتبهشت، که جلال و زیبایی آن، بسیاری از گردشگران را به توصیف شکوه آن واداشته، از جالبترین عمارتهای شهر اصفهان میباشد. پایتخت مبارک شاهان صفوی، آنروز ها در اوج بالندگی و آبادانی خویش قرار داشت. در فضای ایرانگردی هر مکان بافت تاریخی اصفهان را که بنگریم، ردپای اثری از سازندگیهای پادشاهان صفوی خود را نمایان میسازد. در این میان، کاخها، باغها و عمارتهای چهارباغ مرکز ثقل شکوه اصفهان بعد از ظهر صفوی تلقی میشدند.
موقعیت جغرافیایی
باغ هشت فردوس که در بافت شهری اصفهان قرارگرفته در غرب خیابان چهارباغ زیر، شرق به خیابان متأخری و جنوب به بازارچه بلند (بازار هنر) واقعشدهاست.
اجاره روزانه آپارتمان در تهران : ۰۹۱۲۴۸۰۰۱۹۰ ادیب
ساختمان كاخ
بخش مرکزی کاخ بهچهره چهار صفه ساختهگردیده و ايوان آن رو به شمال میباشد. سقفی که بر فراز اين بنای چهار صفه سازه گردیده، پوشيده از مقرنسهای گچی خوشرنگ و طرح میباشد.
اتاقهای طبقه اول در چهار گوشه عمارت تزئيناتی از گچبری و نقاشی دارا هستند. در طبقه دوم عمارت نيز تیمای از رواقها، اتاقها، طاقها و پنجرهها بر زیبایی آن می افزاید. اين طبقه به راهروها و اتاقهای زیادی تقسیمگردیده که هر يک تزئينات ویژه خود دارند. در بعضا حوض آب و در بعضا بخاریهای ديواری تعبیهگردیدهاند. ديوارها را نيز آینههای فراوان پوشانیدهاند.
تمام سقفهای کاخ را نيز موزاییکهای بسيار عالی پوشانيده و دالانها و غلامگردشهای بسيار زيبا و هماهنگ آنها را احاطه کردهاند.
تزئينات عمارت در زمانه صفويه بهحدی باشکوه و هنرمندانه بوده که هيچ سياحی از اعجاب و تحسين آن ها جلوگیری نکرده میباشد. آنچه در اين عمارت حائز اهميت میباشد ارتباطی میباشد که ميان فضاها و قسمتهای مختلف آن پديد آمده میباشد. اين رابطه باعث گردیده تا عمارت هشتبهشت اصفهان در عين تنوع و گوناگونی و تعدد محیط از وحدت و يکپارچگی و تزئينات قابلدقت برخوردار شود.
تاریخچهی بنای هشت فردوس
كاخ هشتپردیس اصفهان که در سال ۱۰۸۰ هجری قمری و مقارن با سومی سال سلطنت پادشاه سلیمان صفوی به اتمام رسیده، مثالای از عالیترین کاخهای نشیمن زمانه صفویه میباشد. میرزا محمد طاهر نصرآبادی صاحب تذكره نصرآبادی، در تذكره خود نام بیش از هزار شاعر روزگار صفویه را احیاء كرده و خویش نیز شعر میسروده میباشد. او درباره بنای كاخ سلطنتی هشتپردیس اصفهان اشعاری سروده میباشد كه بیشتر آنها مادهمورخ بنای این قصر سلطنتی میباشد كه در سال ۱۰۸۰ هجری به اتمام رسیده میباشد.
ویژگی ها معماری سازه
این عمارت ۳۰ متر ارتفاع و ۳۵/۲۶ متر پهنا داراست و از سطح مجاور باغ آن دو متر بلندتر میباشد و بهوسیله دو پلکانكان ۱۰ پلکانای كه متصل به نماهای شرقی و غربی قصر میباشند جایدارد. پسازآن ایوانی با دو ردیف چوبی بلند موجود هست كه با محل ورود هایی به سرسرای مركزی ارتباط پیدا مینماید، طاق این سرسرا به یك نورگیر گنبدی شكل كه هشت پنجره چوبی داراست ختم میشود، در میانه سرسرا حوضی هشتضلعی موجود هست كه قطر آن ۳۰/۳ متر میباشد و فواره دارد، درهای اطراف این سرسرا به اتاقهای هشتضلعی روش مییابد كه برای پذیرائی از زنها اختصاص دارد، ایوان اصلی بهسوی شمال قصر میباشد و هشتضلعی میباشد كه دارنده دو ردیف بلند از چوب سرواست كه در میانه آن حوضی به ارتفاع ۸۰/۲ و پهنا ۳۰/۲ ساختهگردیده با فوره ای بین آن موجود هست.